mood the business woman club

Komoly titkok a vízről

Kevesen tudják, még az egyetemeken sem tanítják, hogy a víznek olyan csodálatos, titkos képességei vannak, amelyek miatt egyenesen gyógyító ereje is lehet. Ezek mérhető, megfigyelhető, összehasonlítható fizikai tulajdonságok, szigorúan tudományos alapokon nyugszanak és távol állnak bármiféle misztikumtól vagy mágiától.


De vajon mi a Kangen víz titka és milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik?
Közismert tény, hogy a testünk lúgosítása fontos, ma már minden egészségtudatos ember lúgosít valamilyen módon. De csak kevesen tudjuk, hogy mi ennek az oka, és miért működik valójában? Az ok egyszerű: az emberi vér pH értéke (pH: savas-lúgos értéket kifejező számérték) enyhén lúgos, így a bevitt lúgos táplálék és folyadék segít a testünknek azt lúgos állapotban tartani. De mi van, ha ez nem sikerül? Nos, ekkor alakulnak ki a betegségek, amelyek idővel egyre súlyosbodhatnak, ha nem figyelünk oda étrendünkre. Sajnos nem közismert, hogy a táplálékaink többsége enyhén vagy erősen savas vagy felszívódást-lebontást követően savas végterméket eredményez. Feldolgozott, főtt, sült élelmiszereink, cukrozott édességeink savasak, egészségtelenek. A friss nyers zöldségeken és néhány gyümölcsön kívül gyakorlatilag alig van lúgosító táplálék. Egy ilyen összetevőkből álló lúgosító diéta igen nagy lelki erőt igényel és szinte lehetetlen, kizárólag nyers zöldségen élni.
 

Elegendő, ha csak lúgosítunk?
Nem köztudott, de a lúgosítás csak félmegoldást jelent. Bár egy hatékony módja az egészség megőrzésének, de mégsem érhetünk el átütő eredményeket pusztán lúgosítással. Mi az, ami a lúgosításnál is fontosabb? A megfelelő antioxidáns bevitel igazi egészségügyi áttörést hoz, hisz lelassítja az öregedést, visszaadja a bőr rugalmasságát, a fiatalos energiaszintet, friss lendületet. Nagyon sok ember fogyaszt ilyet ígérő étrend kiegészítőt, de csak kevesek érnek el velük tartós eredményt. Ez azért van, mert az antioxidáns bevitel mennyiségi kérdés. Nem elég néhány étrend kiegészítő bogyó naponta, vagy egy kis friss gyümölcs, zöldség. A szervezet antioxidánsok igénye rendkívül magas.  Komoly antioxidáns hatása csak élő növényeknek, gyümölcsöknek van, de ezek nem elérhetőek az év bármely szakában. Nagyon reménytelen feladatot vállal az, aki az étrendjén keresztül próbál megfelelő mennyiségű antioxidánshoz jutni. Igen komoly nehézséget okoz az étrend kiegészítő iparnak is, hogy miként konzerválja az alapanyagokban ezt a jó hatást, és ebben gyakran az egyes termékek marketingje is félrevezető. Szerencsére van megoldás, de erről később, lássunk egy másik sokak által ismert problémát: napi 3-4 liter tiszta vizet elfogyasztani. (Átlagos testsúly esetén ajánlott érték.) Ez lenne a tudományosan előírt „fejadag” ahhoz, hogy megfelelően hidratáltak legyünk. Ön nehézség nélkül meg tudja ezt inni? Mi az oka annak, hogy a legtöbb ember nem tudja? A víz (palackozott víz, csapvíz) folyékony szerkezeténél fogva molekuláris szinten laza kötésben csoportokat alkot. Egy ilyen csoport, más néven „klaszter” 20-30 vízmolekulát tartalmaz. Ez a klaszterméret az emberi szervezetben nehezebben szívódik fel, nehezen jut át a sejtfalon, így a nagy része a sejtrendszert megkerülve érintetlenül távozik a szervezetből. A tudomány is csak találgatott, hogy vajon miért dehidratált, azaz vízhiányos még az is, aki egyébként megissza ezt a mennyiséget.
Létezik olyan víz, ami tökéletesen felszívódik?
Képzeljen el egy olyan vizet, mely antioxidáns, lúgos és még ráadásul könnyen fel is szívódik (5-7 molekulás klaszterméret)!
Ez a Kangen víz! Erre nem képes semmilyen más víz, mert ez a tulajdonság-hármas csak a friss Kangen vízben van meg!
Ha ilyen jó, miért nem palackozzák?
Az antioxidáns erő és a mikro szerkezet a víz múlandó tulajdonságai. Nem maradnak meg sokáig, csak néhány óráig. Ha kiengedünk egy pohár Kangen vizet a gépből, akkor ezek a tulajdonságok teljes mértékben a friss vízre jellemzőek. Ha palackba töltjük, és magunkkal visszük, akkor ezek a tulajdonságok még elkísérnek minket a nap folyamán. Azonban 24 óra állás után már csak egy töredéke lesz jelen a két jó tulajdonságnak, 48 óra múlva pedig semmi. Ez a fő oka annak, hogy Kangen vizet nem fogunk találni a boltok polcain.

Végiggondolta már, hogy a jelenlegi víztisztítója, ha rendelkezik ilyennel, vajon képes-e a vizet antioxidánssá, mikro szerkezetűvé és lúgossá tenni, vagy valami egészen mást csinál? Sajnos ezek az igaz tények a vízzel és a Kangen vízzel kapcsolatban. Több,  mint 40 év kellett, mire a magyar fogyasztókhoz is eljutottak ezek az igazságok. Az eddig elért egészségügyi eredmények önmagukért beszélnek.


 

vissza főoldalra moodmagazin | business woman